Kaçamak yemeği tarifi
KAÇAMAK :
• Bir tencerenin yarısına kadar su konur ve kaynatılır.
• Darı unu kaynayan tencerenin üzerine karıştırmadan dökülür.
• Darı ununun üç yerinden delik açılır. Oradan kaynamaya devam eder.
• Deliklerin içinden tuz dökülür.
• Yavaş ateşin üzerinde karıştırmadan 15 dakika daha kaynaması sağlanır.
• Sıcak tencere yere konur. Tencerenin iki tarafından ayaklarını yakmaması için terlikle sıkıştırıp tut ki oynamasın.
• Kaçamak için yapılmış özel bir sopa ile karıştırmaya başlanır. Hamur oluncaya kadar karıştırılır.
• Sonra bir tepsinin içine isteğe göre peynir, kavurma veya tereyağı konur.
• Kepçeyle pişmiş darı hamurunu tepsinin üzerindeki alt malzemenin üzerine koy. Kaşık ile sıvayıp üstünü düzelt.
• Sonra tekrar kısık ateşin üzerine tepsiyi koy ve çevire çevre pişir.
• Altından köpükler çıkmaya başladığı zaman kaçamak hazır demektir.
• İsteyen kaçamağın üzerine ayrıca şeker, pekmez veya bal koyabilir.
• Afiyet olsun
• Bir tencerenin yarısına kadar su konur ve kaynatılır.
• Darı unu kaynayan tencerenin üzerine karıştırmadan dökülür.
• Darı ununun üç yerinden delik açılır. Oradan kaynamaya devam eder.
• Deliklerin içinden tuz dökülür.
• Yavaş ateşin üzerinde karıştırmadan 15 dakika daha kaynaması sağlanır.
• Sıcak tencere yere konur. Tencerenin iki tarafından ayaklarını yakmaması için terlikle sıkıştırıp tut ki oynamasın.
• Kaçamak için yapılmış özel bir sopa ile karıştırmaya başlanır. Hamur oluncaya kadar karıştırılır.
• Sonra bir tepsinin içine isteğe göre peynir, kavurma veya tereyağı konur.
• Kepçeyle pişmiş darı hamurunu tepsinin üzerindeki alt malzemenin üzerine koy. Kaşık ile sıvayıp üstünü düzelt.
• Sonra tekrar kısık ateşin üzerine tepsiyi koy ve çevire çevre pişir.
• Altından köpükler çıkmaya başladığı zaman kaçamak hazır demektir.
• İsteyen kaçamağın üzerine ayrıca şeker, pekmez veya bal koyabilir.
• Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder